Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@11:44:57 GMT

کلاهبرداری در اجاره و رهن

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۲۳۶۳

جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن، به معنای بردن مال افراد، در این حوزه، با اعمال مانور متقلبانه و فریب آنان است. ناطقان: جرم کلاهبرداری، از جمله جرایمی بوده که افراد بسیاری، در معرض آن قرار می‌گیرند و از این طریق، بخشی از اموال خود را از دست می‌دهند. از آنجا که این جرم، همواره با مانور متقلبانه و تطمیع افراد، همراه است، اغلب، متضررین از جرم، به آسانی در دام کلاهبرداران می‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، قانونگذار، در قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری، مجازات سنگینی را برای آن در نظر گرفته و چنانچه فرد یا گروهی، اقدام به ارتکاب جرم کلاهبرداری نمایند، با آن، روبرو خواهند شد.

کلاهبرداری، جرمی است که در آن، مرتکب جرم، با حیله و تقلب و اعمال مانور‌های متقلبانه، مال افراد را با رضایت، از دست آنان خارج می‌کند. کلاهبرداری، می‌تواند در موارد مختلفی، اتفاق بیفتد. کلاهبرداری در خرید و فروش ملک، خودرو، یا کلاهبرداری در اجاره و رهن منزل، از جمله حوزه‌هایی هستند که ممکن است، افراد، به واسطه کلاهبرداری در خصوص آن ها، مال خود را از دست بدهند. با توجه به وضعیت گرانی مسکن، موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن، یکی از موضوعاتی بوده که از بیشترین تعداد پرونده، در مراجع دادگستری برخوردار است.

بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری، در تعریف این جرم، می‌توان گفت: زمانی که شخصی، با توسل به حیله، نیرنگ و اعمال و مانور‌های متقلبانه، مردم را فریب دهد و اقدام به بردن مال آن‌ها نماید، جرم کلاهبرداری اتفاق می‌افتد. از مهم‌ترین ارکان جرم کلاهبرداری، فریب خوردن زیان دیده از جرم و اعمال مانور‌های متقلبانه، توسط فرد کلاهبردار است.

باید در نظر داشت، صرف دروغ گفتن، بدون اعمال مانور‌های متقلبانه و بردن مال دیگری، به واسطه دروغ‌های گفته شده، کلاهبرداری نخواهد بود. البته، در این صورت نیز جرم ارتکابی، همچنان، قابل شکایت در مراجع قضایی است، اما، عنوان مجرمانه کلاهبرداری، در مورد آن، صدق نخواهد کرد و باید با عناوین مجرمانه دیگری، نظیر تحصیل مال از طریق نامشروع و سایر موارد، اقدام به شکایت نمود.

پس از توضیح مقدمات بالا و تعریف کلاهبرداری از منظر قانون مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری، در پاسخ به این پرسش که جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن چیست؟ می‌توان گفت: چنانچه فردی، در رابطه با اجاره و رهن، اقدام به انجام مانور‌های متقلبانه، فریب افراد و سپس، بردن مال آن‌ها نماید، جرم کلاهبرداری در اجاره و رهن، محقق می‌شود.

با توجه به وضعیت بازار مسکن و تورم قیمت‌های اجاره و رهن، کلاهبرداری در خصوص این موضوع، بسیار شایع شده و شمار بسیاری از پرونده‌های کلاهبرداری مطروحه در نهاد‌های قضایی نیز به این امر اختصاص یافته اند. به همین دلیل، کسب اطلاعات، از موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن بسیار ضروری است.
موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن

وضعیت اجاره و رهن مسکن، در اوضاع اقتصادی امروز کشور ما، به گونه‌ای است که افراد، در راستای پیدا کردن خانه‌ای با اجاره یا رهن کمتر، به راحتی در دام سودجویان و کلاهبرداران می‌افتند. کلاهبرداران نیز بیکار ننشسته و از وضعیت موجود، نهایت سو استفاده را می‌کنند. از این رو، اطلاع از موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن و طرق مختلف تحقق آن، ضروری است. موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن، عبارتند از:

اجاره یا رهن دادن همزمان ملک به چند نفر، توسط مالک: یکی از موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن، اجاره دادن همزمان یک ملک، به چند نفر است. بدین نحو که پس از انعقاد قرارداد اجاره با شما و گرفتن پیش پرداخت‌های مربوط به رهن، هم زمان، ملک را به چندین نفر دیگر نیز، اجاره می‌دهند. در اینگونه موارد، فرد کلاهبردار، معمولا از نوشتن قرارداد اجاره، با کد رهگیری، اجتناب کرده و تمایل به نوشتن قرارداد به صورت عادی دارد.

اجاره دادن ملک با سند جعلی: از دیگر موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن، می‌توان به اجاره یا رهن ملک، با سند‌های جعلی اشاره کرد. بدین صورت که کلاهبردار، با تنظیم یک سند جعلی، اقدام به اجاره یا رهن دادن ملکی می‌نماید که ملک خودش نیست.

اجاره یا رهن دادن ملک با وکالت نامه جعلی: در بسیاری از موارد، افراد، اقدام به اعطای وکالت به شخص دیگری می‌کنند تا به نیابت از آن ها، اموری را انجام دهد. اجاره یا رهن خانه، از طرف شخصی که وکالت نامه دارد، امری رایج است. کلاهبرداران، از این موضوع، سوء استفاده کرده و با ساخت وکالت نامه جعلی، اقدام به کلاهبرداری در اجاره یا رهن املاک می‌نمایند. این روش، یکی از روش‌های کلاهبرداری در خرید و فروش ماشین نیز هست.

اجاره یا رهن دادن ملک با وکالت نامه منقضی شده: اعطای وکالت به شخص دیگر، می‌تواند به صورت بلاعزل یا مدت دار باشد. در صورت اعطای وکالت مدت دار، وکالتنامه، صرفا تا تاریخ مندرج در آن، اعتبار دارد و پس از آن، منقضی می‌شود. در بسیاری موارد، کلاهبرداران، با وکالت نامه منقضی شده، خود را وکیل مالک معرفی کرده و پس از جلب اعتماد و فریب افراد، اقدام به بردن مال آن‌ها می‌کنند.

اجاره یا رهن دادن ملک از طریق سایت‌های اینترنتی: امروزه، با رواج اینترنت، ارائه بسیاری از کالا‌ها و خدمات نیز به صورت الکترونیکی در آمده است. کلاهبرداران، از این ابزار استفاده کرده و با تبلیغ اجاره و رهن ارزان خانه، اقدام به تطمیع افراد نموده و پس از نوشتن یک قرارداد جعلی و گرفتن بخشی از مبلغ رهن، ناپدید می‌شوند و این امر نیز یکی دیگر از موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن در این روز‌ها است.

موارد کلاهبرداری در اجاره و رهن، منحصر به این موارد نبوده و این امر، می‌تواند، به طرق دیگر نیز، محقق شود. نحوه اجتناب از این جرم، مراجعه به دفاتر املاک معتبر، نوشتن اجاره نامه با کد رهگیری، استعلام اعتبار سند رسمی و وکالت نامه وکیل است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کلاهبرداری ، اجاره ، رهن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کلاهبرداری اجاره رهن مانور های متقلبانه جرم کلاهبرداری وکالت نامه بردن مال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۲۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید

به گزارش خبرآنلاین، رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از کشف پرونده کلاهبرداری تلفنی با موضوع برنده شدن در یک مسابقه تلفنی خبر داد و گفت: چهار متهمی که با این شگرد بیش از پنج میلیارد ریال از شهروندان کلاهبرداری کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند.

ایرنا در خبری نوشت: سرهنگ داود معظمی گودرزی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: چندی پیش یکی از شهروندان مراجعه و مدعی شد که شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود بعنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی اظهار داشته فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده ۱۰۰ میلیون تومان شود که شاکی نیز وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی، از او کلاهبرداری کرده است.

وی ادامه داد: مجرمان با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود کدهای مختلفی را که از پشت تلفن به وی اعلام می‌کرده در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کند و شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود می‌شود.

سرهنگ معظمی گودرزی اضافه کرد: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمین شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر چهار عضو اصلی این باند دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان گفت: ممکن است شیوه‌های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می‌کنند.

رییس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات پلیس هشدار داده به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس هایی که این موارد را از شهروندان درخواست می‌کنند، قطعا کلاهبرداری است.

وی یادآور شد: هیچ سازمان دولتی و نهادی اعم از صدا و سیما، اپراتورهای تلفن همراه، شرکت مخابرات، سازمان حج و زیارت و دیگر نهادها با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه‌های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تایید منشا این تماس‌ها نیست.

سرهنگ معظمی گودرزی تاکید کرد: شهروندان می‌توانند هرگونه موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir اطلاع رسانی کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903414

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • «جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!
  • ۷ میلیارد کلاهبرداری تحت عنوان غصب عناوین انتظامی و قضایی
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • باورنکردنی؛ اجاره این خانه‌ها در تهران به دلار است
  • کلاهبرداری یک میلیاردی با پیامک جعلی ثنا